Razstava Tržaške Slovenke

Razstave

Razstava Tržaške Slovenke, ki sta jo pripravili Zveza slovenskih kulturnih društev ter Narodna in študijska knjižnica iz Trsta ob 70-letnici NŠK Trst (1947) bo na ogled od 9. do 31. januarja v Osrednji knjižnici Srečka Vilharja v Kopru.

Otvoritev, ki bo v torek, 9. januarja 2018, ob 18. uri, v avli knjižnice, Trg Brolo 1, Koper, prirejata Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper in Narodna in študijska knjižnica Trst. Z razstavo sta se ZSKD in NŠK želeli spomniti na 120-obletnico izhajanja Slovenke, prve slovenske ženske revije, ki je začela izhajati v Trstu leta 1897, in njene duše – urednice Marice Nadlišek, katere 150-letnico rojstva smo praznovali preteklo leto.

Odprtje razstave bo obogatila predstavitev zbornika Ženska literarna ustvarjalnost na Primorskem, ki ga je lansko jesen izdala tržaška založba Mladika v sodelovanju s Slavističnim društvom Trst-Gorica-Videm in vsebuje devetindvajset prispevkov različnih avtorjev in avtoric iz zamejstva in matice, posvečenih primorskim avtoricam od konca 19. stoletja do sodobnosti.

Na predstavitvi bodo prisotne urednica zbornika Marija Pirjevec in avtorici dveh prispevkov v njem,  Jasna Čebron in Karin Marc Bratina.