Zgodba o Labodjem jezeru – Balet v dveh dejanjih

Ples

VABILO_Labodje_jezeroSKD Igo Gruden in SKD France Prešeren vljudno vabita k ogledu baleta v dveh dejanjih Zgodba o Labodjem jezeru, ki bo 19. februarja 2017 ob 17. uri v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu.

Projekt, ki je v skupno predstavo združil preko 130 plesalk in plesalcev iz Sežane, Štanjela, Kozine, Komna, Nabrežine in Boljunca, starih od 3 do 25 let, se seli na tržaške odrske deske, kjer bo ponovno zaživela pravljična zgodba o dobrem in zlem.

Koreografinja in režiserka predstave Marjetka Kosovac želi s predstavo občinstvu prikazati še nikoli povedano predzgodbo o Labodjem jezeru – o času, ko na njem še ni zavladalo zlo in ko še ni bil izrečen urok bele labodke Odette. Med raziskovanjem zgodbe o Labodjem jezeru je namreč ugotovila, da so drobci o tem, kako je bila glavna junakinja Odette uročena v laboda, prisotni v številnih evropskih ljudskih pripovedkah, tudi slovenskih.

Vstopnice je že mogoče kupiti v predprodaji na blagajni Slovenskega stalnega gledališča, v ul. Petronio 4 v Trstu, ki posluje z vsak delavnik od 10. do 15. ure in poldrugo uro pred prireditvami, ter na dan predstave. Nakup je možen tudi preko spletne platforme Vivaticket.it. Ne pozabite si natisniti potrdila o nakupu.