Klepet ob knjigi (Kru.t Aps)

Kru.t Aps vabi na bralni krožek enkrat mesečno vsak ponedeljek ob 18.00.

Prvo srečanje v sklopu bralnega krožka, ki ga je letos Kru.t naslovil Klepet ob knjigi, je minilo v prijetnem vzdušju. Odvijalo se je na novem sedežu krožka Kru.t v ul. San Francesco 20, kjer so udobno sedeli ob naloženi mizi knjig in se poglobili v življenje nekaterih ženskih likov v svetovni literaturi. Prvo srečanje je vodila dolgoletna predsednica Kru.ta Pierina Furlan, ki je tudi sama strastna bralka knjig vseh zvrsti. Z njo bo možno si izmenjati mnenja in ideje, ki so se porodila ob branju predstavljenih knjig ter poglobili tematiko.

Na drugem srečanju bo možnost poglobti poznanje drugih ženskih likov, kot so Kleopatra, Marija Tereza, Tina Modotti, Michelle Obama in takih, ki so ustvarjale daljno in bližnjo zgodovino. Preko romanov in drugih žanrov bo mogoče spoznati njihov značaj in razkriti delček njihove duše.

O vsem tem bo govora na srečanju, ki bo v ponedeljek, 11. decembra, ob 18. uri. Možno si bo izposoditi knjige iz Narodne in študijske knjižnice, katerih predizbor smo na Kru.tu že opravili. Tokratno srečanje bo vodila naša vesta članica in mentorica Miroslava Leban.

Info: ul. San Francesco 20, tel.: 040-360072, ali email: krut@krut.online