Aurikuloterapija (Kru.t Aps in DSU.GO)

Kru.t Aps in DSU.GO vabita na predavanje Aurikuloterapije slovenske naturopatinje Erike Brajnik. V sredo 6. decembra 2023, ob 17.00, na sedežu Društva slovenskih upokojencev za Goriško, na Korzu Verdi, 51.

Dragi člani in članice,

vabimo vas na zelo zanimivo predavanje o aurikuloterapiji, ki je zelo stara in učinkovita pomoč v sklopu celostnekrepitve posameznika in je povezana s telesnimi meridijani. Aurikuloterapijo se izvaja na ušesih, ki so zelo pomemben organ našega telesa. Tako kot na stopalih in dlaneh se namreč tudi na ušesih nahajajo energetske točke. Zaradi bogate oživčenosti uhlja je metoda v pomoč pri postavljanju diagnoz in zdravljenju.

Kako deluje aurikuloterapija?
S stimulacijo refleksnih točk na uhljih vplivamo na možganske refleksne centre, ki so z živčnim sistemom povezani s preostalimi deli telesa. Aurikuloterapija ne zahteva prebadanja s pomočjo igel (kot pri akupresuri), saj so točke na ušesu zelo občutljive, ampak se uporabljajo za to namenjeno obliži s semeni (lahko tudi magnetki ali kristali), ki jih terapevt prilepi na točno določene točke na ušesu, kjer ostanejo do nekaj dni. Vsaka ušesna akupunkturna točka odgovarja določenemu organu.

Aurikuloterapija je primerna za vsakogar, ne glede na starost. Zato vabljeni, da se udeležite enournega predavanja v sredo, 6. decembra, ob 17. uri. Naturopatinja Erika Brajnik vam bo na razpolago tudi za morebitna vprašanja.

Lep pozdrav,

Kru.t Aps