Slofest 2023 | 40 let OPZ Fran Venturini (SKD Fran Venturini)

Dvorana Luttazzi v Trstu v nedeljo, 24. septembra ob 18.30

40 let: v dvorani Luttazzi predstavitev zgoščenke ob štiridesetletnici zdelovanja zbora Fran Venturini
V nedeljo, 24. septembra ob 18.30 bo Mladinska skupina Fran Venturini, pod vodstvom Suzane Žerjal, izvedla koncert za predstavitev zgoščenke, ki je nastala ob priliki štiridesete obletnice zbora. Napovedovalca bosta Rossana Paliaga in Ilija Ota.

Repertoar zbora vsebuje skladbe slovenskih in italijanskih avtorjev ter pesmi tujih narodov.
Skupina se je od ustanovitve uveljavila s pevskimi dosežki, povabljena je bila na državno konferenco Feniarco 40. obletnice USCI v Trstu, na gala koncert “Corovivo” v Čedadu, kjer so nastopili zmagoviti zbori Velike nagrade, na revijo “Note sotto l’Albero”, gala 50. Obletnice “Pesem mladih”, kot gost na revijo Primorska poje. Pevci so snemali za oddajo Radia Trst A in so letos maja bili častni gosti otvoritvenega koncerta 8. državnega tekmovanja Città di Riccione (kot zmagovalci leta 2019, ko je Suzana Žerjal prejela tudi nagrado za najboljšega dirigenta), junija pa je bila skupina izbrana za predstavnico slovenskih zborov dežele Furlanije Julijske Krajine na reviji Usci Giovani voci in coro v gledališču v Krminu.
Letošnjo sezono so pevci otvorili s slavnostnim koncertom, posvečenem skladatelju Franu Venturiniju in s predstavitvijo zbirk Zapojmo pesem, posvečena skladatelju Zorku Hareju v gledališču v Boljuncu. Skupina je sodelovala na dobrodelnem koncertu Z odprtim srcem v veseli december v Avditoriju v Portorožu ter na božičnih koncertih revije Nativitas v FJK.

Dogodek v sklopu revije “Una luce sempre accesa”, v sodelovanju z Občino Trst – Odbor za kulturne in turistične politike. Koncert spada v pofestivalske dogodke festivala Slofest 2023.