Ponudba gledališke predstave ‘Pleskarji nimajo spominov’ (KD Sovodnje)

Gledališka skupina KD Sovodnje vam ponuja uprizoritev predstave Pleskarji nimajo spominov, ki je zaživela premierno januarja letošnjega leta. V nadaljevanju posredujemo podrobnejše informacije.

Z veseljem vas seznanjamo, da je gledališka skupina KD Sovodnje letos ponovno nastopila na domačem odru s premiero gledališke predstave Pleskarji nimajo spominov.

Komedija Nobelovega nagrajenca Daria Foja v režiji Kristine Di Dio je farsa, enodejanka, v kateri so se igralci angažirali tako pri učenju teksta, vlog posameznih likov, kot tudi pri nenadnih scenskih preobratih, premikih in ‘cirkuškem’ vrvežu posameznih dejanj.

Pleskarja Aldo in Giovanni vstopita v hišo, da bi se lotila prenavljanja prostorov. Sprejme jih enigmatična vdova, ki v svoji posebni hiši skriva precej nenavadno ‘rutino’. Med prenavljanjem v hišo vdre tudi župan, ki se loti inšpekcije … Vdova hišo deli s tremi dekleti: Sonjo, Ano in Diano, ki se tragikomično in z barvito vnemo spominjajo Giorgia. Kdo pa je Giorgio?

Predstava, ki je bila že trikrat odigrana na domačem odru in na gostovanju v Kulturnem domu v Gorici, je namenjena predvsem odraslim osebam, ampak si jo lahko ogledajo tudi otroci.

Tehnične zahteve:

Trajanje igre: 1h
Število nastopajočih: 8
Glasba: preko računalnika
Luči: potrebna začasna popolna zatemnitev prostora
Prehodi: potrebno vsaj eno stransko krilo ob odru, za zakulisje
Razpoložljivost: od 14. oktobra 2022 dalje
Strošek: 150 €

Za vprašanja in informacije:
kdsovodnje@gmail.com
+39 349 366 61 61 (Erik Figelj)

Več o predstavi lahko odkrijete tudi preko branja gledališkega lista in časopisnega članka.