Sodelujte pri ‘Nekaj rdečega 2022’ (#nekajrdečega)

Od 25. aprila do 9. maja 2022

Spoštovani!
Pred dvema letoma, ko smo bili primorani iz dneva v dan ukiniti naše razvejano delovanje, smo pri Zvezi slovenskih kulturnih društev razmišljali, kako bi lahko na alternativni način obeležili prihajajoče pomembne dneve, kot sta 25. april in 1. maj. Članice in posameznike smo vabili, da sodelujejo pri naši prvi virtualni pobudi »Nekaj rdečega«. Nepričakovano številno in občuteno sodelovanje ne samo članic ampak širšega občinstva je bilo dokaz, da so v nas še živi ideali naših prednikov, ki so se za ta dva pomembna dneva, danes praznika, borili; želja po boljšem in svobodnem svetu, po enakopravnosti, pravičnosti, solidarnosti in nenazadnje povezanosti vseh nas, ki v te ideale še vedno verjamemo.
Zato vas ponovno vljudno vabimo, da se množično udeležite pobude »Nekaj rdečega« z mislimi, pesmimi in rdečimi zastavami v duhu povezovanja, optimizma in upanja v boljšo prihodnost.
Videoposnetke, fotografije in misli, ki jih bomo sproti objavljali, pošljite na naslov info@zskd.eu. Za samostojne spletne objave priporočamo, da objavo ozačite s hashtagom #nekajrdečega. Obenem Vas vljudno vabimo, da vsebino tega sporočila širite med člani, prijatelji in znanci.

Navodila za sodelovanje: 1) Misli; 2) Nekaj rdečega; 3) Naj odmeva Vstajenje Primorske; 4) Solidarnost