Predstavitev knjig Mirana Ipavca “Avtoštoparske zgodbe” in “Avtoštoparski maraton”

Ponudbe

Miran Ipavec, avtor potopisnih knjig AVTOŠTOPARSKE ZGODBE – Moja prva svetlobna sekunda in AVTOŠTOPARSKI MARATON – 42 držav v 500 urah ponuja društvom brezplačne predstavitve obeh potopisnih romanov. Prva knjiga je bila Knjiga poletja na Radiu Trst in na seznamu akcije Primorci beremo.

O avtorju: Miran Ipavec je doma iz Kanala ob Soči. S 510.650 preštopanimi kilometri je poznan v domovini in tudi v tujini v popotniških krogih. Delno je pripomogel k prepoznavnosti svoj Avtoštoparski muzej (prvi tovrstni muzej na svetu), ki se od leta 2014 seli med turustično sezono po Sloveniji in tudi Italiji (Kanal, Ljubljana, Bled, Piran, Koper, Gradišče ob Soči, Tolmin). Miran Ipavec je pristaš tekmovalnega avtoštopa. 10 držav je preštopal v 1 dnevu (23 ur in 15′), 31 držav v 10 dneh in 42 držav v 20 dneh in 17 urah. Prav o slednjem rekordu, ki ga je naredil v aprilu 2019, govori njegova druga knjiga. Predstavitev te poti, na kateri je potrošil skupaj celih 200 evrov, je zanimiva, poučna, pa tudi na trenutke humorna.

Če bi želeli pobliže spoznati čar (in muke) avtoštopa, lahko pride v vaš kraj in vam v dobri uri pojasni, zakaj se že 37 let ne more ločiti od dvignjenega palca ob dolgi sivi prašni cesti. Pravzaprav se nikoli ne bo ločil od njega, saj ga nosi tudi v svojem priimku …

Za predavanje ne zaračuna nobenih stroškov. Če kdo želi katero izmed knjig (v več jezikih), si jo lahko tudi kupi.

Kontakti: miran.ipavec@gmail.com, FB Miran Ipavec, tel. +386 30 344429.