Marku Sosiču v slovo (Kinoatelje)

V nedeljo, 7. marca, ob 18.00, bo na YouTube kanalu SSG-ja potekalo slovo od tržaškega Slovenca, pisatelja in režiserja Marka Sosiča. Video poklon bo na sporedu tudi na Slovenskem programu Deželnega sedeža RAI za FJK in sicer 13. marca ob 21.00

Zaradi omejitev, ki jih narekuje koronavirus, se žal ne bo mogoče srečati v Slovenskem stalnem gledališču v Trstu, vseeno pa bomo v duhu tesno povezani preko spleta. V živo bomo preko YouTube kanala Slovenskega stalnega gledališča spremljali spletno slovesnost z naslovom Ki od daleč ostajaš v naši bližini, pod katero se podpisujeta SSG in Kinoatelje. V njej spregovorijo Markovi prijatelji, sodelavci in kulturni ustvarjalci, vsebuje pa tudi igrani del odlomkov iz njegovih literarnih del, ki jih interpretirajo igralci iz Slovenskega stalnega gledališča Trst, Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica, Stalnega gledališča Furlanije-Julijske krajine – Rosetti, Gledališča Miela in drugi igralci, ki so z Markom Sosičem delili umetniške izkušnje.

Filmsko ekipo sestavljajo Diana Koloini, Radovan Čok, Urban Košir, Havir Gergolet in Mateja Zorn, glasbo pa je prispeval Piero Purich.