Spletna delavnica “Zakaj je pot miru uspešna zgodba?” (Pot miru, Euroservis, DM+)

V četrtek, 4. februarja, bo od 18.30 do 20.00 ure potekala spletna delavnica o spoznavanju analize in razvoja nagrajenega evropskega projekta.  Prijave do 27. januarja 2021!

Več o tem

Od ideje in analize do novih priložnosti nagrajenega evropskega projekta. Dogodek sooblikujejo organizacije Pot miru, Euroservis in DM+. Predavali bodo Maša Klavora (Fundacija Pot miru), Mara Černic (Fundacija Pot miru in project manager na Euroservisu) ter Andrej Bertok (project manager na Euroservisu). Workshop bodo vodili omenjeni predavatelji in drugi izkušeni mentorji v sodelovanju s člani društva DM+. Spletna delavnica bo potekala na platformi Zoom, za katero je potrebna prijava, prvi del pa bo predvajan tudi v živo na Facebook profilu društva DM+. Zainteresirani morajo izpolniti digitalno prijavnico, ki jo lahko najdejo na naslovu dmplus.org. Prijave potekajo do 27. januarja, oziroma do zapolnitve razpoložljivih mest. Starostne omejitve ni.

Vabljeni vsi, ki si želite izvedeti kaj več o nagrajenem evropskem projektu Poti miru, ali enostavno pridobiti novega znanja o delovanju evropskih projektov, vsi, ki vas zanima razvoj obmejnega območja od Kanalske doline do Trsta, vsi, ki verjamete, da moramo za boljšo prihodnost v evropskem duhu skrbeti tudi sami. Delavnica bo potekala v slovenskem jeziku.

Fundacija Pot miru 

Fundacija je nevladna organizacija nastala leta 2000 in združuje to, kar je prva svetovna vojna ločila. Je Pot miru od Alp do Jadrana, ki povezuje območja in ljudi ter bogato kulturno in naravno dediščino vzdolž nekdanje soške fronte. Spominja na vse, ki so trpeli v času 1. svetovne vojne in opominja, zakaj se vojne ne smejo več dogajati. Predvsem pa spodbuja vrednoto miru in priložnosti za skupni razvoj. Projekt Pot miru je bil proglašen kot najboljši evropski projekt.

Svetovalno podjetje Euroservis 

Euroservis je sodobno svetovalno podjetje, ustanovljeno leta 2004, specializirano na področju načrtovanja evropskih projektov s sedežem v Trstu. Euroservis je ustanova, ki svojim naročnikom in partnerjem zagotavlja storitve prevajanja in tolmačenja, organizacije dogodkov, delavnic in simpozijev v okviru EU projektov, ki se financirajo iz različnih programov Skupnosti.

Društvo DM+

Med glavnimi cilji društva DM+ je krepitev in navezovanje novih sodelovanj pri oblikovanju skupne bodočnosti mladih Slovencev v Italiji, skupno širjenje obzorij in pridobivanje izkušenj. Vzbujati ustvarjalnost, prenavljanje preko inovacije, navdihovanje, spoznavanje in sodelovanje med partnerji, razmišljanje izven kalupov ter spodbujanje kritičnega razmišljanja, so odskočne deske vseh mladih, ki želijo soustvarjati družbo in okolje, iz katerega izhajajo in v katerem živijo.