Nativitas 2020 na spletu

Nativitas se seli na splet!

Božična revija, ki že dvajset let povezuje dogodke v območju Alp Adria (in dlje), se na pobudo zborovske zveze USCI FJK seli na splet. S prepričanjem, da je zborovsko-glasbena tradicija sestavni del božičnih praznikov, želi USCI izraziti pevskim zborom in publiki vso svojo bližino in podporo v tako posebnih časih.
Treba je bilo spremeniti vsebine in obdržati razdalje, a je revija v polnem teku že od nedelje, 6. decembra 2020, na virtualnih odrih: Facebook, YouTube in Soundcloud USCI-ja FJK.
Če je virtualna različica velikonočne zborovske revije Paschalia zaživela z objavo posameznih pesmi sodelujočih zborov, je ponudba virtualnega Nativitasa še bolj pestra: božična revija torej zaživela v obliki objav daljših koncertnih sklopov, ki si jih bo mogoče ogledati tako ob prazničnih dneh kot ob delavnikih, z željo ponuditi bolj tradicionalno – koncertno obliko.
Praznično vzdušje bodo do 6. januarja 2021 ustvarile tako ljudske pesmi naše dežele kot mednarodne klasične zborovske stvaritve. Prisluhnili boste lahko priložnostnim izvedbam in arhivskim posnetkom s praznično vsebino.
Program se nenehno spreminja, spremljate pa ga lahko na spletni strani www-uscifvg.it (od 18.00 dalje) ali pa na drugih družabnih omrežjih (v kateremkoli trenutku).