Razstava “Hello, darling!” … o luni, prijaznosti in zaupanju

Ko na družabnih omrežjih objavi lunino podobo, jo večkrat naslovi »Hello, darling!« (Živio, draga!) in pod tem naslovom se slikarka in ilustratorka Vesna Benedetič sedaj predstavlja tudi v Tržaškem knjižnem središču. Ob dragi luni so tu na ogled pisane podobe številnih junakov iz pravljičnega sveta Vesne Benedetič: pogumne deklice, prijazni medvedki, miške, lisice in seveda nepogrešljivi rdeči ptiček Ramatou. Skupaj okrog 20 akvarelov.

Pobudo za razstavo je dal Slovenski klub iz Trsta, da bi vsaj delno prispeval k poživitvi mestne kulturne ponudbe, ki je zaradi koronavirusa skoraj povsem zamrla. Ogled je možen med obratovalnim časom knjigarne na Trgu Oberdan, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih predpisov za zajezitev širjenja virusa.

Vesna Benedetič (Gorica, 1966) je odraščala in živela v Trstu, trenutno pa živi in ustvarja v Škrbini. Več kot dvajset let je sodelovala z otroško revijo Galeb, danes redno sodeluje z otroško revijo Pastirček, ilustrira knjige, sodeluje v založniških projektih, vodi umetniške delavnice za otroke in odrasle. Postavila je več kot trideset samostojnih razstav in sodelovala na številnih skupinskih. Njene pravljične podobe krasijo tudi sobe pediatrične bolnice Burlo Garofolo v Trstu.