Center za kulturne raziskave in Združenje bivših izseljencev (Associazione Ex Migranti) pripravljata tudi letos tradicionalno Burjanko v Bardu. Zaradi predpisov proti širjenju coronavirusa bo letos potekalo nekoliko drugače, vseeno pa bo to lepa priložnost.

Praznik kostanja se bo v nedeljo, 11. oktobra, začel s celodnevno eksurzijo po Terski dolini. Zbirališče je ob 9. uri na trgu v Bardu, start pohoda bo ob 9.30. Domačin Leonardo Cerno bo udeležence vodil po starih stezah skozi dolino in vasi Njivica (Vedronza), Ter (Pradielis) in Sedlišča (Micottis). Pohod bo dolg približno 8 km (200 m višinske razlike). Predviden je tudi ogled Etnografskega muzeja v nekdanji mlekarni v Bardu (v nedeljo odprt od 10.30 do 17.30), kjer bo mogoče spoznati krajevno kulturno dediščino in izvedati marsikaj zanimivega o slovenski skupnosti v Terski dolini.

Zainteresirani se morejo prijaviti preko e-maila info@parcoprealpigiulie.it ali preko tel. št. 0433-53534 do petka, 9. oktobra (rok zapade ob 16. uri). Število mest je omejeno!

Burjanka ponuja tudi koncert godalnega kvarteta Nova, ki bo nastopil ob 15. uri v cerkvi Sv. Jurija. Tudi za ta dogodek so obvezne prijave, ki jih zbirajo do sobote, 10. oktobra (do 16. ure). Spletni obrazec je na voljo na spletni strani www.museoluseverabardo.it.

Od 16. ure pa bodo pred gostilno Nova Coop pekli kostanj. Za glasbo bosta poskrbela Nicoletta Taricani in Francesco De Luisa.