Otroci vabljeni na plesne in gledališke delavnice

Zveza slovenskih kulturnih društev bo tudi letos poskrbela, da bodo mladi člani zaključili poletne počitnice čim bolj ustvarjalno.
Konec avgusta in začetek septembra bosta namreč posvečena gledališki in plesni dejavnosti; že peto leto bodo kot običjano od ponedeljka, 2. septembra, do petka, 6. septembra 2019, od 8. do 16. ure v prostorih Prosvetnega doma na Opčinah plesne delavnice. Osnovnošolci in srednješolci bodo lahko svoje znanje utrdili in se preizkusili v štirih delavnicah: delavnica klasičnega baleta, floor barre in korekturna plesna gimnastika z Marjetko Kosovac, delavnica modernega plesa z Nicole Rende in delavnica hip hop plesa s Karin Podgornik in Ines Frančeškin ter delavnico mažoretnega plesa in twirling.
Po lanski uspešni izvedbi bi tudi letos ponovili gledališke delavnice namenjene osnovnošolcem in srednješolcem, tokrat v društvenih prosotrih v Barkovljah (Ul. Bonafata 6) od ponedeljka, 26. avgusta, do petka, 30. avgusta 2019, od 8. do 16. ure. Otroci se bodo pod strokovnim mentorstvom Gregorja Geča in Romea Grebenška preizkusili v raznih delavnicah, kjer se bodo iz prve roke naučili kako nastane gledališka predstava: izdelali bodo scenografijo, pripravili bodo kostume in potrebne rekvizite, skratka vse, kar je potrebno za izvedbo gledališke predstave.
Zadnji dan obeh delavnic pa bo namenjen uprizoritvi krajših predstav, kjer bodo udeleženci prikazali opravljeno delo.
Obroki, varstvo in zavarovanje so vključeni v kotizacije. Rok prijave zapade 9. avgusta 2019. Za dodatne informacije poklilčite v pisarno ZSKD na tel. št. 040635626 ali pišite na info@zskd.eu.

Prijavnica