Razstava “Na krilih galeba” v Ljubljani

Zveza slovenskih kulturnih društev, Založništvo Tržaškega Tiska – ZTT in Vodnikova domačija – Zavod Divja misel vabijo na odprtje razstave Na krilih galeba – Slovenski ilustratorji v Italiji, ki bo v petek, 18. januarja 2019, ob 18. uri v Vodnikovi domačiji v Ljubljani.

Razstavljajo:
Vesna Benedetič, Dunja Jogan, Katerina Kalc, Jasna Merkù, Živa Pahor, Klavdij Palčič, Chiara Sepin, Ivana Soban, Matej Sussi, Magda Starec Tavčar, Štefan Turk in Andrej Vodopivec.

Projekt Na krilih Galeba je nastal v sklopu Slofesta 2017. Gre za antološki prikaz bogate ilustratorske tradicije Slovencev v Italiji, ki se med drugim opira na otroško in mladinsko revijo Galeb, ki že 70 let bogati naš prostor. Namen projekta je bil od samega začetka ponuditi širšemu občinstvu prikaz likovne produkcije, ki je nastala v deželi FJK in ki je nadvse kvalitetna, kar potrjujejo izjemni uspehi gostujočih umetnikov, tako na knjižnem trgu, kot tudi na umetniškem področju.
V sklopu projekta je nastal istoimenski katalog (Trst, ZTT, ZSKD, Slofest : 2017), ki ga bomo predstavili tudi na petkovem dogodku.
Petkov dogodek bodo oblikovali razstavljajoči ilustratorji, predsednica Zveze slovenskih kulturnih društev Živka Persi, urednica revije Galeb in sodelavka Založništva tržaškega tiska Alina Carli ter direktorica galerije Vodnikove domačije Maša P. Žmitek.