Nativitas 2018 – koncerti v organizaciji včlanjenih društev

Zveza slovenskih kulturnih društev v sodelovanju z deželnim zborovskim združenjem USCI FJk prireja tudi letos tradicionalno božično zborovsko revijo Nativitas. Tudi sodelovanje med obema kulturnima organizacijama je že tradicionalno in plod tega dela so številni koncerti, letos jih je skupno kar štirinajst.

NAŠO PESEM POJEM – sakralna glasba slovenskih zamejskih skladateljev, koncert v sklopu deželne zborovske revije Nativitas v organizaciji Zbora Jacobus Gallus, ZSKD in USCI FJK bo v petek, 7. 12. 2018, ob 20.30 v Cerkvi sv. Jerneja na Opčinah. Nastopajo Zbor Jacobus Gallus (vodi Marko Sancin), MePZ F. B. Sedej iz Števerjana (vodi Patrick Quaggiato) in MePZ Obalca iz Kopra (vodi Sonja Mezgec).

BILA JE LUČ, BILA JE PESEM, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji ŽeVS Barkovlje, ZSKD in USCI FJk bo v petek, 14. decembra 2018, ob 20. uri v Cerkvi sv. Jerneja v Barkovljah. Nastopajo ŽeVS Barkovlje (vodi Aleksandra Pertot), Glasbena Kambrca (vodi Tina Renar), Mladinska skupina Glasbene Kambrce (vodi Aleksandra Pertot) in Goriški komorni zbor iz Nove Gorice (vodi Mateja Černic).

SLOVENSKI BOŽIČ, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji SPD Krasje, ZSKD in USCI FJk bo v soboto, 15. decembra 2018, ob 19. uri v Cerkvi sv. Andreja v Trebčah. Nastopa Goriški oktet Vrtnica (umetniški vodja Matjaž Šček).

BOŽIČNI KALEJDOSKOP, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji Barskega okteta, ZSKD in USCI FJk bo v petek, 21. decembra 2018, ob 20:30 v Cerkvi sv. Lovrenca Mučenika v kraju Coja di Tarcento (UD). Nastopata Barski oktet (vodi Davide Clodig) in Rainbow string quartet.

BOŽIČNI KALEJDOSKOP, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji Barskega okteta, ZSKD in USCI FJk bo v soboto, 22. decembra 2018, ob 18. uri v Cerkvi sv. Mihaela v Topolovem (UD). Nastopata Barski oktet (vodi Davide Clodig) in Rainbow string quartet.

BOŽIČNI UTRINKI V TIPANI, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji MePZ Naše vasi, ZSKD in USCI FJk bo v nedeljo, 23. decembra 2018, ob 15.30 v Cerkvi sv. Martina v Tipani (UD). Nastopajo MePZ Naše vasi (vodi Davide Tomasetig), Barski oktet (vodi Davide Clodig) in Rainbow string quartet.

BOŽIČNA HARMONIJA – ZAKLADNICA BOŽIČNIH PESMI, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji MePZ Lipa, ZSKD in USCI FJk bo v nedeljo, 23. decembra 2018, ob 18. uri v Cerkvi sv. Marije Magdalene v Bazovici. Nastopata MePZ Lipa (vodi Tamara Ražem Locatelli), MePZ Zvon-Šmartno pri Litiji (vodi Marija Celestina).

TE SVETE WÜŽE ZA VINAHTI, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji Rozajanskega Duma, Muzeja rezijanskih ljudi, ViviStolvizza, Muzeja brusačev, ZSKD in USCI FJk bo v sredo, 2. januarja 2019, ob 16. uri v cerkvi na Solbici. Nastopajo ŽePZ Sanje-Nova Gorica (vodi Jožica Golob), MoPZ Kvartin-Nova Gorica (vodi Ingrid Kragelj) in ŽePZ Folklorne skupine Val Resia.

NAJ ZAŽARI ČAR PRAZNIČNIH NOČI, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji SKD Primorec, ZSKD in USCI FJk bo v soboto, 5. januarja 2019, ob 18. uri v Ljudskem domu v Trebčah. Nastopa Vokalna skupina Karina iz Kozine.

BOŽIČNA HARMONIJA – ZAKLADNICA BOŽIČNIH PESMI, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji MePZ Lipa, ZSKD in USCI FJk bo v nedeljo, 6. januarja 2019, ob 18.30 v Cerkvi sv. Martina v Šmartnem pri Litiji. Nastopata MePZ Lipa (vodi Tamara Ražem Locatelli), MePZ Zvon-Šmartno pri Litiji (vodi Marija Celestina).

BOŽIČNI NAPEVI, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji Pevskega zbora Tončka Čok, ZSKD in USCI FJk bo v torek, 8. januarja 2019, ob 20.30 v Cerkvi sv. Trojice na Katinari. Nastopajo PZ Tončka Čok (vodi Manuel Purger), MePZ Rdeča zvezda (vodi Rado Milič) in Nomos ensemble wind quartet.

NATIVITAS V BREGU, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji MePZ Fran Venturini, ZSKD in USCI FJk bo v soboto, 12. januarja 2019, ob 20. uri v Cerkvi sv. Martina v Dolini. Nastopajo MePZ Fran Venturini od Domja (vodi Cinzia Sancin), Barski oktet (vodi Davide Clodig) in Madrigalisti di Trieste (vodi Fabio Nossal).

BOŽIČ SKUPAJ, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji Noneta Primorsko, ZSKD in USCI FJk bo v nedeljo, 13. januarja 2019, ob 18. uri v Cerkvi sv. Jožefa v Ricmanjih. Nastopajo Nonet Primorsko in DVS Mačkolje (vodi Aleksandra Pertot), Mješoviti pjevaćki zbor Korona iz Umaga (vodi Branislav Ostojić), Komorni dekliški zbor Vox Ilirica iz Ilirske Bistrice (vodi Elena Sedmak) in MePZ Kraški dom iz Repna (vodi Vesna Guštin).

S PESMIJO VAM ŽELIMO …, koncert v sklopu deželne revije Nativitas v organizaciji DSMO Kiljan Ferluga, ZSKD in USCI FJk bo v nedeljo, 13. januarja 2019, ob 15.30 v Stolnici v Miljah. Nastopa Goriški komorni zbor iz Nove Gorice (vodi Mateja Černic).