Ogled razstave Gaugin in impresionisti v Padovi

KRUT vabi na ogled razstave Gaugin in impresionisti v Padovo v nedeljo, 11. novembra 2018.
Zbirno mesto ob 6.50 v Trstu na trgu Oberdan (Deželna palača), od koder odpelje avtobus ob 7. uri, morebitni postanki na Opčinah, v Sesljanu in Štivanu ter nadaljevanje poti po avtocesti v smeri Padove, krajši postanek med potjo.
Prihod v Padovo ob približno 10. uri, ko nas pričaka vodička za voden ogled mestnih zanimivosti.. Vodila nas bo preko starega dela mesta, vzdolž arkadnih hodnikov, do mestne katedrale, bazilike sv.Antona, mimo palače Della Ragione, palače Capitano, palače Bo,… Po zaključenem ogledu krajši čas za prosto kosilo v enem od mnogih lokalov v bližini.
Ob 13.30 sledi voden ogled razstave »Gauguin in impresionisti«, ki jo gosti vznamenita palača Zabarella, ki spremlja mestni razvoj od daljnega 8. stoletja do današnjih dni. O njeni bogati zgodovinski dediščini pričajo srednjeveški stolp., renesančno pročelje in notranja ureditev v devetnajstem stoletju..
Na izjemni razstavi se s svojimi umetninami predstavljajo Cèsanne, Degas, Gauguin, Manet, Monet, Berthe Morisot, Renoir in Matisse. Umetniška dela prihajajo iz danskega muzeja Ordrupgaard, ki je trenutno v popravilu . Zbirka je življenjsko delo bogataša Wilhelma Hansena in njegova žena Hennz in velja za eno najlepših evropskih zbirk impresionizma.
Po zaključenem ogledu še nekaj prostega časa za individualne oglede ali pa za obisk znamenite kavarne Pedrocchi, ki je eden od simbolov Padove. Po zamisli kavarnarja Antonia Pedrocchija jpred dvema stoletjema je kmalu postala kraj, kjer so se rojevale nove ideje, kjer so se srečevali domačini in tujci, pravo stičišče študentov , literatov in umetnikov.
Ob 17. -17.30 odhod, krajši postanek med potjo, predviden povratek v Trst ob približno 21. uri.

Cena na udeleženca € 60,00 + vpisnina € 15,00

za člane Kruta € 60,00 + vpisnina € 10,00

V ceni je všteto: avtobusni prevoz, voden zunanji ogled mesta, vstopnina in voden ogled razstave »Gauguin in impresionisti«, zavarovanje, organizacija in vodenje izleta.

V ceni ni vključeno: kosilo, morebitne vstopnine, napitnine in vse, kar ni izrecno navedeno v programu.

Vpisovanje in info: do četrtka, 11. oktobra 2018 v ul. Cicerone 8, Trst, tel. 040 360072

Prireditelj si pridržuje pravico, da ob isti vsebini spremeni ali prilagodi program izleta, ki bo izveden ob minimalni udeležbi 20 oseb.