Martinov izlet v Prekmurje

Ponudbe, Razno

SKD Primorec-Trebče prireja Martinov izlet v Prekmurje v soboto, 17. novembra 2018.
Odhod iz Trebč ob 06.00 uri in vožnja mimo Ljubljane z vmesnimi postanki za oddih v smeri Prekmurja. Na poti se bomo ustavili v oljarni, ki se ponaša z dolgoletno tradicijo. Tu pridelujejo priznana olja in razne izdelke iz semen buč, kot čokolada in še mnogo drugega. Predstavili nam bodo svojo dejavnost in nam ponudili degustacijo. Možnost nakupa.
Sledila bo vožnja v smeri Ragdonskih goric. Tu si bomo ogledali kar 400 let staro zidanico, katero so večinoma ohranili v prvotnem stanju. V starem delu lahko vidimo vinsko prešo, na kateri je vklesana letnica 1711. Po ogledu sledi degustacija vin (3 vzorci) ob manjšem prigrizku (sirkova pogača).
Sledila bo vožnja v Lendavo. Zapeljali se bomo do stolpa Vinarium. Razgledni stolp Vinarium Lendava, visok 53,5 m, ponuja prekrasen 360° pogled na barvito pokrajino, ki sega od Lendavskih goric, kjer je stolp ponosno postavljen, pa vse tja do porečja Mure, in zajame razgled na ravnice in gričevja Slovenije, Madžarske, Hrvaške in Avstrije. Na najvišjo razgledno ploščad stolpa se bomo povzpeli z dvigalom (po želji tudi po 240 stopnicah).
Naš zadnji ogled bomo namenili znameniti Plečnikovi cerkvi v Bogojini. Dan bomo zaključili v gostišču, kjer nas čaka martinova večerja s krstom mošta. Povratek domov je predviden v poznih nočnih urah.

Info: skdprimorec@yahoo.it