Sezona gledaliških predstav “POK na odru”

Slovensko kulturno društvo Tabor, Slovensko dramsko društvo Jaka Štoka Prosek – Kontovel in Zveza slovenskih kulturnih društev prirejajo niz gledaliških predstav, ki bodo potekale od septembra do aprila na Opčinah in na Proseku. Niz je v našem prostoru novost: mladi člani SKD Tabor in SDD Jaka Štoka so se odločili, da stopijo na pot sodelovanja in skupaj zasnovali projekt »POK na odru« (Prosek Opčine Kontovel), v sklopu katerega bodo na gostovanja povabili priznane dramske skupine iz ožjega in širšega slovenskega prostora.
Sezono bo uvedla premiera predstave Sluga dveh gospodarjev Carla Goldonija, s katero Slovensko stalno gledališče vabi k abonmaju za sezono 2018-1019, ostalih pet predstav pa bodo gostovanja amaterskih dramskih skupin. Predstave bodo potekale enkrat mesečno ob nedeljah ob 18. uri v Kulturnem domu Prosek Kontovel ali v Prosvetnem domu na Opčinah. Vstopnina bo 6 evrov, po ogledu petih predstav pa bo zadnja zastonj. Zaradi organizacijskih zapletov bo lahko prišlo do manjših sprememb v programu.

– 30. septembra 2018 v Prosvetnem domu na Opčinah: premiera predstave – vabila k abonmaju Slovenskega stalnega gledališča z naslovom SLUGA DVEH GOSPODARJEV. Predstava je ikonsko besedilo Carla Goldonija, v katerem so režiserji vedno našli neskončni vir navdiha za zabavne, originalne in zelo dinamične uprizoritve v duhu baročne Commedie dell’arte. Nova uprizoritev Slovenskega stalnega gledališča je posodobljena priredba režiserja Igorja Pisona, ki črpa iz pogovornega jezika in pop kulture v ognjemetu komičnih situacij, v katere so vpleteni številni liki, ki jih bravurozno upodablja četverica igralcev. Zasedbo z izrazitim tržaškim predznakom sestavljajo Nikla Petruška Panizon, Tadej Pišek, Andrej Rismondo in Nejc Kravos. Izvirno glasbo je podpisal Ilija Ota.
– 25. novembra 2018 v Kulturnem domu Prosek Kontovel: VORKŠOP NA MOLJERA, avtor Matjaž Zupančič, nastopa gledališka skupina GAD – Gledališka amaterska druženja iz Portoroža, režija Gregor Geč – 20. januarja 2018 v Prosvetnem domu na Opčinah: BARON SEDI NA VEJI, po literarni predlogi romana I. Calvina Baron na drevesu, nastopa Dramska družina F.B. Sedej iz Števerjana – Mladinska skupina M+, avtorica in režiserka Patrizia Jurinčič Finžgar – 3. februarja 2018 v Kulturnem domu Prosek Kontovel: izbrana skupina med finalisti festivala gledaliških skupin Linhartovo srečanje 2018 – 24. marca 2018 v Prosvetnem domu na Opčinah: NAJLEPŠE, NAJBOLJŠE IN NAJBOLJ SLEČENE, navdih po filmu Dekleta s koledarja, nastopa Gledališka šola Gledališča Toneta Čufarja iz Jesenic, režija Katja Stušek in Nika Brgant – 4. aprila 2018 v Kulturnem domu Prosek Kontovel: predstava Beneškega gledališča