POKLON ZBOROV DEŽELE FJK OB OBLETNICI PRVE SVETOVNE VOJNE

ODPRTE REZERVACIJE ZA DOGODEK, KI BO 16. SEPTEMBRA!

Glasovi zborovskih pevcev Furlanije Julijske krajine se bodo združili v nedeljo, 16. septembra ob 20.30 na odmevnem, masovnem dogodku ob obletnici konca prve svetovne vojne. Zaradi dežele, katere zgodovinski spomin je na poseben način vezan na tragične vojne dogodke in v kateri sobivajo, danes v miru in sožitju, različne narodne skupnosti, bo glasbeni program poklon raznolikosti tega teritorija s skladbami, ki črpajo iz vojne literature v italijanskem, furlanskem in slovenskem jeziku. Koncert z veznim besedilom, ki ga bo podal priznani igralec Massimo Somaglino, se bo odvijal na trgu pred spomenikom padlim v Redipulji.

Na odru bo stalo 500 predstavnikov deželnih zborov, ki bodo peli ob spremljavi godbe Anbima iz Gorice pod vodstvom Fulvia Doseja. Pridružilo se jim bo nad tristo pevcev, ki bodo sodelovali pri skupnem izvajanju obče znanih skladb, ki govorijo o doživljanju vojnih dogodkov v štirih jezikih (konec bo v latinščini). Slovensko komponento bo zastopala skladba Oblaki so rudeči v priredbi, ki jo je skladatelj in zborovodja Hilarij Lavrenčič napisal za to priložnost. Nad osemsto glasov jo bo zapelo pod vodstvom zborovodje Janka Bana.

Dogodek »V zboru za mir« spada v projekt »Dediščina-kar ostane po vojni« in je nastal s podporo Avtonomne Dežele FJK. Število sedežev bo omejeno, zato organizatorji priporočajo pravočasno rezervacijo mest na Pro Loco Fogliano Redipuglia, tudi preko elektronske pošte ali telefonsko (www.prolocofoglianoredipuglia.it – info@prolocofoglianoredipuglia.it – tel. 0481 489139).

Program dogodka na povezavi