MLADI V SLOGU – modni defilé mladih slovenskih oblikovalcev iz Trsta v Špetru

Po uspešnem modnem defileju, ki je preteklega 2. avgusta potekal v sklopu Kapljic kulture v Gorici, bodo mlade oblikovalke Ivana Arduini, Melania Calzi, Mojca Ziberna, Valentina Cunja in Nika Batista ter oblikovalec Marco Trevisan predstavili svoje modne kreacije občinstvu v Benečiji.

Ustvarjalci so dobili navdih v tržaškem starem pristanišču, zato bosta morje in pristanišče vezni niti modnega defileja, ki bo v muzeju SMO (ul. Alpe Adria 73) v petek, 7. septembra, ob 20. uri.

Vsi oblikovalci so mlajši od 30 let, predstavili pa nam bodo oblačila, modne dodatke in usnjene torbe. Maskerki Martina Sanna in Viviana Vodopivec pa bosta manekene in manekenke naličili. Večer bodo obogatile tudi projekcije posnetkov fotografij Jasne Košuta, Danila Pahorja in Beatrice Goiza. Ritem bosta dogodku za mešalno mizo narekovala dj-a Henk&Farside.

Videopredstavitve je pripravil Damjan Košuta, večer bo povezovala Valentina Oblak, za režijo celotnega večera pa bo poskrbela Elena Husu.

Z dogodkom želijo mlade prostovoljke in prostovoljci, ki opravljajo civilno službo pod okriljem ARCI servizio civile in Zveze slovenskih kulturnih društev, poudariti deželno razsežnost ZSKD-ja tudi na videmskem.

Prispevek o dogodku v Gorici:

http://www.rainews.it/tgr/fjk/video/2018/08/tdd-modni-defile-kapljice-kulture-gorica-a5f07398-0852-4c9f-b0d6-b92e30390639