Spominska svečanost “Zbori za mir”

Zborovstvo

Zborovoska zveza USCI Furlanije Julijske krajine prireja ob stoletnici prve svetovne vojne spominsko svečanost Zbori za mir, ki bo v Redipulji 16. septembra, verjetno ob 20.30, ura še ni potrjena.

Program svečanosti predvideva najprej Haanovo Missa brevis (Kyrie, Sanctus-Benedictus in Agnus Dei), ki jo bodo peli prijavljeni združeni zbori (in kdor jo pozna) na velikem odru ob spremljavi Godbe na pihala Anbima goriške pokrajine. Generalka za to mašo bo nekaj dni pred svečanostjo, kraj, datum in ura pa še niso določeni. Poleg Haanove Maše bodo ti združeni zbori na generalki skupaj ponovili tudi ljudske pesmi, ki jih naštejem v nadaljevanju. Doslej je prijavljenih več kot 500 pevcev.

Ta veliki zbor na odru bo tudi vodilni zbor za izvajanje ljudskih pesmi, ki jih bodo ostali pevci (ki ne sodelujejo pri Haanovi Maši) peli pred odrom v Spominskem parku / Parco della Rimembranza. Prijavljenih je več kot 300 pevcev, ki se bodo zbrali v Parku pozno popoldne. Skupni program vseh zborov (“open singing”) obsega pesmi Stelutis alpinis, Ai preat la biele stele, Oblaki so rudeči (harmonizacija za mešani zbor), Signore delle cime in Evropsko himno z latinskim besedilom. Vodilni zbor na odru bodo vodili Janko Ban, Arnaldo De Colle, Alessandro Pisano in Gianna Visintin.

Prva vaja po poletnem premoru za ljudski program za pevce tržaškega področja bo v nedeljo, 2. septembra od  10.30 do 13.30 na sedežu ZSKD, ul. sv Frančiška 20. Prisotnost pevcev je treba sporočiti na naslov voxtergesti@gmail.com . Pevci morajo prinesti s sabo lastne note. Partiture so na voljo v pisarni ZSKD.