MLADI V SLOGU – modni defilé mladih slovenskih oblikovalcev iz Trsta z glasbo v živo skupine CrookSet

Razno

Ivana Arduini, Melania Calzi, Marco Trevisan, Mojca Ziberna, Valentina Cunja in Nika Batista – šest mladih modnih oblikovalk in oblikovalcev bo tokrat predstavilo svoje modne kreacije goriškemu občinstvu. Ustvarjalci so dobili navdih v tržaškem starem pristanišču, zato bosta morje in pristanišče vezni niti modnega defileja, ki bo v Ljudskem vrtu v Gorici v četrtek, 2. avgusta, ob 21. uri. Vsi oblikovalci so mlajši od 30 let, predstavili pa nam bodo oblačila, modne dodatke in usnjene torbe. Maskerki Martina Sanna in Viviana Vodopivec pa bosta manekene in manekenke naličili.

Modno revijo bo spremljala glasba v živo, ki jo bodo izvajali člani skupine CrookSet (DJ Ivan B, violinist Pierpaolo Foti in kitarist Matteo Antoni). Videopredstavitve je pripravil Damjan Košuta, večer bo povezovala Valentina Oblak, za režijo celotnega večera pa bo poskrbela Elena Husu.

Dogodek spada v niz prireditev Kapljice kulture, ki ga Zveza slovenskih kulturnih društev v Gorici že več let organizira z namenom, da bi popestrila kulturno ponudbo v mestnem središču. Defile prirejajo prostovoljke in prostovoljci, ki opravljajo civilno službo pod okriljem Arci Servizio Civile FVG in Zveza slovenskih kulturnih društev.