Da jo ljubim / Che la amo (ZSKD ETS in Hangar Teatri)

Hangar Teatri v Trstu v nedeljo, 5. februarja 2023, ob 19.30

Zveza slovenskih kulturnih društev ETS v sodelovanju z društvom Teatro degli Sterpi prireja v nedeljo, 5. februarja 2023, ob 19.30 ponovitev recitala Da jo ljubim in sicer v gledališču Hangar Teatri (Ul. Luigi Pecenco 10 – Trst).

Prireditev je prvič zaživela kot otvoritveni večer festivala Slovencev v Italiji, sLOVEfest 2021, v gledališču v Boljuncu, kasneje pa v Kulturnem domu Gorica ob njegovi 40. obletnici delovanja.

Da jo ljubim je pravi hommage ljubezni: poezije največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna se bodo prepletale z Dantejevimi pesnitvami. Prisluhnili jim bomo v italijanskem prevodu prof. Mirana Košute in slovenskem prevodu Cirila Zlobca, oplemenitila pa jih bo glasba v živo: godalni sestav pod vodstvom Igorja Zobina bo večer sooblikoval z recitatorkama Niklo Petruško Panizon in Tino Gunzek.

Glasbeniki:
Igor Zobin – harmonika
Mojca Batič – violina
Ana Cotič – violina
Jacopo Toso – viola
Polona Repše – čelo
Kevin Reginald Cooke – kontrabas

Obeta se doživet pesniško glasbeni večer, ki bo gledalce poezije naših dveh največjih pesnikov predstavil v še nepoznani luči.

Vstopnice so naprodaj na blagajni gledališča Hangar Teatri (388- 3980768  | www.hangarteatri.com) in na spletni strani Vivaticket. Cena vstopnice je 12€, za člane ZSKD ETS pa 8€.