Kulturni dom Jožefa Češčuta v Sovodnjah v nedeljo, 5. februarja 2023, ob 17. uri

Druga etapa pustolovskega glasbenega popotovanja

V nedeljo, 5. 2. 2023, ob 17. uri se bosta v sovodenjskem kulturnem domu Jožefa Češčuta ustavila gospod Fogg in zvesti Passepartout. Tako se bo muzikal V 80 dneh okoli sveta, priredba romana Julesa Verna, predstavil tudi goriški publiki – v lanskem mesecu oktobru je namreč premierno zaživel v občinskem gledališču v Boljuncu. Protagonista se bosta podala na popotovanje okoli sveta in obiskala tudi naše kraje (Trst, Gorico, Čedad in Rezijo).

Na pustolovsko potovanje so se podali igralci, pevci, plesalci in glasbeniki tako s Tržaškega kot Goriškega pod mentorstvom režiserke Barbare Gropajc in mentorice za petje  Tine Renar, glasbenike pa je pripravil Aljoša Saksida. Za kostume nastopajočih je poskrbela šivilja Mojca Žibrna, za odrsko ličenje pa Viviana Vodopivec. Da bi projekt še dodatno razširili in oplemenitili, bo v nedeljo z igralskim ansamblom nastopil tudi Mladinska vokalna skupina Biseri pod vodstvom Martine Feri, ki deluje v okrilju SKRD Danica z Vrha.

Muzikal je sad uspešne poletne delavnice za mlade MusicGO, ki je potekala v mesecu septembru v Šempolaju in Boljuncu v organizaciji Zveze slovenskih kulturnih društev ETS. Obenem spada v širši projekt GO!2025 s Kapljicami kulture.

V dvorani bo na ogled razstava likovnih izdelkov, ki so jih mladi ustvarili med delavnico Teen Art Experience prav tako v organizaciji ZSKD ETS, ki je potekala med poletjem v prostorih SKRD Skala v Gabrjah pod mentorstvom umetnice Luise Tomasetig in ilustratorke Ajlin Visentin. Vstop je prost.