Gledališče v parku (SDD Jaka Štoka)

Pestra ponudba dejavnosti za otroke.

GLEDALIŠČE V PARKU #2022

Poletni festival za otroke
Park miru na Kontovelu

Slovensko dramsko društvo Jaka Štoka s Proseka in Kontovela prireja tretjo izvedbo poletnega gledališkega festivala za otroke Gledališče v paku. Štiri gledališki popoldnevi sodijo tudi v niz praznovanj ob 155. obletnici rojstva in 100. obletnici smrti Kontovelca, po katerem nosi društvo ime.

Gledališče v parku bo vnovič zaživelo na prostem, v Parku miru na Kontovelu (ob vaškem pokopališču), jutri, v sredo, 3. avgusta. Svet gledališke umetnosti bodo otroci začeli spoznavati z glasbeno pripovedjo Zgodbarka pripoveduje: Kako je čarovnica pregnala lovce na zmaje v izvedbi Alje Bulič in z glasbeno spremljavo Petra Lebarja.

Zgodbarka, ki se predstavlja kot lik mične čarovnice, ki po videzu in mimiki spominja na sodobno Mary Poppins, pripoveduje o čarovnici Ukanarki, ki živi sredi gozda. Ko izve, da se po gozdu klatijo divji lovci, ki želijo zmajem ukrasti jajca, v katerih rastejo mali zmajčki, se zelo razhudi. Odloči se, da bo lovce ujela v čarovniške pasti: izreka čarobne besede, začara gozdne živali in kuha napoje. Pri vsem tem ji pomagajo otroci, da bi skupaj s čarovnico pregnali lovce in zaščitili male zmajčke.

Avtorica Alja Bulič v želji po čim boljšem pedagoškem pristopu v svoje nastope umešča več razvojnih ciljev: otrokovo ustvarjalnost, kulturno vzgojo, širjenje obzorij, spoznanje o svetu, pozitivne socialne interakcije in komunikacijo.

Začetek bo ob 18. uri, v primeru slabega vremena pa bo dogodek v Kulturnem domu na Proseku.

Otroški gledališki festival prireja Slovensko dramsko društvo Jaka Štoka s prispevkom Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu.

Niz dogodkov podpirajo tudi Zveza slovenskih kulturnih društev, Rajonski svet za Zahodni Kras, Športno društvo Kontovel, Gospodarsko društvo Kontovel in Jus Kontovel.

Info: 335-5316286 (Veronika) ali 338-5000643 (Martina)