Literatura

Slovenski klub in Narodna in študijska knjižnica vabita na srečanje ‘Cankarjeva nagrada v Trstu’ v torek, 10. maja, ob 18. uri v prostorih NŠK v Narodnem domu (Ulica Filzi 14). Sodelujejo literarna kritičarka Diana Pungeršič in nominiranci za Cankarjevo nagrado Nina Dragičević, Simona Semenič ter Dušan Šarotar. Glasbeni program bo sooblikoval Rok Černe z interpretacijo pesmi Ksenije Jus. Prisrčno vabljeni!

Tiskovno sporočilo: Cankarjeva nagrada letos tudi v Trstu

V Cankarjevem domu na Vrhniki (Tržaška 25) bodo v nedeljo, 8. maja, ob 16. uri tretjič podelili Cankarjevo nagrado. Letos se je na razpis prijavilo 30 del, nominiranci so trije: pesnica in glasbenica Nina Dragičević (s pesnitvijo To telo, pokončno), dramatičarka in performerka Simona Semenič (z dramsko zbirko Tri igre za punce) ter pisatelj in fotograf Dušan Šarotar (s pripovednim delom Zvezdna karta). O zmagovalcu oziroma zmagovalki odloča žirija, ki ji predseduje prof. Ivan Verč.

Na pisateljev rojstni dan – v torek, 10. maja, ob 18. uri se bodo Nina Dragičević, Simona Semenič in Dušan Šarotar udeležili tudi dogodka Cankarjeva nagrada v Trstu, ki ga Slovenski klub in Narodna in študijska knjižnica prirejata v Oddelku za mlade bralce v Narodnem domu (Ul. Filzi 14). Z zmagovalko oziroma zmagovalcem in nominirancema se bo pogovarjala literarna kritičarka Diana Pungeršič. Glasbeni program bo sooblikoval Rok Černe z interpretacijo pesmi avtorice Ksenije Jus.