Nativitas 2021 | Vikend s slovenskimi zbori

Objavljamo tiskovno sporočilo USCI FJK.

V pričakovanju božiča …

Zbori ponovno vadijo in nastopajo in so se kljub omejitvam, množično odzvali na povabilo deželne zveze Usci k sooblikovanju vsakoletne mreže prazničnih maš in koncertov Nativitas. Slovenski zbori bodo posebno dejavni ta konec tedna in v naslednjih dneh. V petek, 17. decembra ob 20.30 bo v cerkvi pri sv. Jakobu koncert Blažena noč, s katerim mešani zbor Jacobus Gallus praznuje 30 let delovanja. Na sporedu bodo božična maša Hugolina Sattnerja in priljubljene skladbe iz mednarodne literature, ki jih bodo pevci izvedbi ob spremljavi orgel in harfe.
V nedeljo bosta na sporedu kar dva koncerta, pri katerih so soudeleženi tržaški in goriški slovenski zbori. Ob 16.00 v gledališču Prešeren v Boljuncu bo božični koncert združil glasove štirih mladinskih in otroških skupin. Peli bodo namreč otroški zbor in mladinska skupina Fran Venturini, mladinski zbor in dekliško-fantovska skupina Emil Komel. Ob 16.30 pa bo Športni in kulturni center v Lonjerju vabil na Božične napeve slovenske, italijanske in angleške tradicije z zborom Tončka Čok.
V ponedeljek, 20. decembra bo v Barkovljah zazvenel vsakoletni koncert domačih skupin Bila je luč, bila je pesem. Ob 19.30 v cerkvi sv. Jerneja bodo zapeli in zaigrali ženska vokalna skupina Barkovlje, Glasbena kambrca in Barkovljanski mladinski krožek. Prihodnji teden na božični dan je potrjen tudi priljubljen koncert v cerkvi na Opčinah, organizatorji pa so napovedali, da bo letošnja izvedba zaradi velikega števila ljudi, ki se navadno udeležuje tega dogodka, iz varnostnih razlogov dostopen na daljavo, v streaming povezavi od 18. ure dalje na youtube kanalu Zveze cerkvenih pevskih zborov Trst.
Zaradi spreminjajoče se slike in možnosti postopnega preoblikovanja načrtov posameznih zborov, je koledar z vsemi koncerti deželne mreže Nativitas letos dostopen na spletu (www.uscifvg.it) ali preko QR kode, ki je objavljena na razglednicah dogodka.

Vsi koncerti Nativitas 2021: https://ita.calameo.com/read/0044811496200475dab1f

USCI Friuli Venezia Giulia
Via Altan, 83/4 – San Vito al Tagliamento (Pn)
tel. 0434 875167
info@uscifvg.it / www.uscifvg.it