Zborovodja išče zbor

Glasba, Ponudbe, Zborovstvo

Zborovodja Klemen Miklavčič išče pevski zbor!

KLEMEN MIKLAVČIČ (1994) prihaja iz Pobegov pri Kopru. Po končani gimnaziji v Kopru je študijsko pot nadaljeval na Filozofski fakulteti, kjer trenutno končuje 3. letnik dodiplomskega programa Muzikologija, hkrati pa je tudi vzporedno vpisan v zadnji (3.) letnik pripravljalnega programa za študij Orkesterskega dirigiranja v razredu Marca Angiusa na Konservatoriju Giuseppe Tartini v Trstu. Poleg tega obiskuje še nižjo Glasbeno šolo Koper, kjer opravlja 8. razred predmeta klavir pri prof. Valentini Češnjevar, in 5. razred solo petja pri prof. Tanji Grlica.

Kot pevec je deloval pri več različnih zborih oz. vokalnih skupinah: 2 leti pri MePZ Filozofske Fakultete, 3 leta v Jazz vokalni skupini Bird-Land, pol leta projektno v oktetu Trnovski Zvon, 2 leti v mešanem in komornem zboru Akademije za glasbo UL in 5 let pri MePZ Obala Koper, kjer poje še danes.

Ob tem je bil prisoten na večih tekmovanjih, kjer so zbori v katerih je pel prejeli različne nagrade: s Komornim zborom Akademije za glasbo zlata plaketa in skupno 2. mesto na Naši pesmi leta 2018, z MePZ Obala Koper pa 1. mesto na mednarodnem tekmovanju Cro Patria v Splitu (2015), Grand Prix na tekmovanju CorAmare v Sestri Levante (2019), in 1. mesto na regijskem tekmovanju v Postojni (2019). Prav tako je bil z MePZ Obala na tekmovanju Leonardo da Vinci v Firenzah (2017).

Kot pevec v demonstracijskem zboru je bil z Komornim zborom Akademije za glasbo UL prisoten na seminarju za zborovodje Novi Akordi (2017), ki ga je vodil Tomaž Faganel, z MePZ Obala Koper pa na seminarju v sklopu Mednarodnega zborovskega festivala Koper (2019), ki ga je vodil Stojan Kuret. Kot aktivni udeleženec se je udeležil seminarja za zborovsko pevsko intonacijo (2020), ki ga je vodil profesor zborovskega dirigiranja na Švedski kraljevi akademiji za glasbo, Per-Gunnar Alldahl. Z MePZ Obala Koper je sodeloval v projektu baročne glasbe “Barok kamp”, ki ga je MePZ organiziral v sodelovanju z baročnim orkestrom Akademije za glasbo UL.

Trenutno vodi mešani pevski zbor kulturnega društva Dobra volja iz Škofij in deluje kot asistent dirigenta Andreja Makorja pri MePZ Obala Koper.

Priporočilo Andreja Makorja

Meni