Osvežitev: spomladansko izobraževanje 2019

V soboto, 16. marca bo v prostorih Kulturnega doma v Trstu stekel izobraževalni tečaj namenjen mladim odbornikom, organizatorjem in vodjem, DM+ OSVEŽITEV.
Tečaj je del širšega projekta Zastavimo skupne moči za skupne cilje, ki ga Študijski center za družbeno-politična vprašanja Krožek Anton Gregorčič posveča liku Mirka Špacapana in ga financira Avtonomna dežela FJk na podlagi sredstev iz zaščitnega zakona 38/2001. Projekt Develpoment je finančno podprl tudi Urad RS za Slovence v zamejstvu in pos vetu. Organizacijski odbor DM+ sestavljajo mladi iz skupin društev M+ S.K.P.D. F. B. Sedej, P.D. Podgora, Devinski mladinski krožek, MOSP.
Dogodku so medijsko partnerstvo namenili vsi manjšinski mediji: Dom, Novi Glas, Novi Matajur, Primorski dnevnik, RAI Slovenski program. Pokrovitelji so Slovenska prosveta, SSO, ZSKP in ZSKD.

Program in urniki delavnic

Celotno izobraževanje DM+ OSVEŽITEV je brezplačno, število udeležencev delavnic pa bo omejeno in sicer po dvajset za vsako, do zapolnitve mest, prijave potekajo do petka 8. marca 2019. Elektronska prijavnica je dostopna na spletnih mestih IŠK (Špeter), Slovenske prosvete, ZSKP, ZSKD. Za prijavo je treba v tajništvih teh ustanov oddati še kavcijo v višini 30,00€ in pooblastilo GDPR (dostopno na spletnih mestih in tajništvih).