Prireditve društev

Razno

SKD GRAD vabi na predstavitev romana Franceta Bevka ”Kaplan Martin Čedermac” v italijanskem prevodu, ki bo v petek, 10. marca, ob 20. uri v društvenih prostorih. Knjigo bodo predstavili sodelavci zadruge Most in petnajstdnevnika Dom: Larissa Borghese, ilustrator Moreno Tomasetig in raziskovalec Riccardo Ruttar, ki bo orisal zgodovino in sedanje stanje v Benečiji.

KRD DOM BRIŠČIKI vabi na praznovanje dneva žena z glasbo in petjem, ki bo v petek, 10. marca, ob 20.30 v društvenih prostorih. Nastopili bosta ŽPS Stu ledi in harmonikarski Trio Continuum.

SKD LONJER-KATINARA vabi na ”Praznik žensk”, ki bo v soboto, 11. marca, ob 19. uri v prostorih ŠKC-ja v Lonjerju. Nastopala bo otroška folklorna skupina OŠ Fran Milčinski iz Katinare.

KD KRAŠKI DOM vabi ob dnevu žena, na ogled veseloigre v izvedbi dramske skupine Repentabor ”Dohtar na vasi” s tekstom in režijo Anje Škabar, ki bo v soboto, 11. marca, ob 20. uri v kulturnem domu na Colu.

SKD SLAVEC vabi na Ricmanjski teden 2017-praznovanje Sv. Jožefa:

  • na  odprtje razstave ”Čudoviti svet kleklanja”, ki bo v soboto, 11. marca, ob 20. uri. Sodeluje MePZ Fran Venturini.
  • na gostovanje italijanske skupnosti iz Pirana, ki bo v petek, 17. marca, ob 20. uri.
  • v nedeljo, 19. marca, ob 19.30 – KD Gledališka skupina Dekani in MepZ Slavec Slovenec.

SKD SKALA in KD SLOVAN gostujeta v soboto, 11. marca, ob 17. uri v Domu Skala v Gropadi gledališko skupino in pevski zbor KS Mlinšek-Kolovrat (Zagorje ob Savi) z veseloigro Laži zdravnik (Jaka Štoka). Nastopil bo tudi MePZ Skala Slovan.

SKD IGO GRUDEN vabi na predstavitev knjige ”Pod okriljem kapucinke” avtorice Ljube Južnič, ki bo v soboto, 11. marca, ob 18. uri v društvenih prostorih. Knjigo in avtorico bo predstavila Martina Kafol.

SKD TABOR vabi v nedeljo, 12. marca, ob 18. uri v Prosvetni dom na Opčinah, na Openska glasbena srečanja: koncert godalnega tria s pridruženimi bobni Laurylin.

SKD RDEČA ZVEZDA in SKD VIGRED vabita na revijo otrok in mladih ”Vsi smo prijatelji”, ki bo v nedeljo, 12, marca, ob 18. uri v ŠKC v Zgoniku. Prostovoljni prispevki bodo namenjeni združenju AGMEN.

SKD VIGRED vabi na kulturno-zabavni večer ob mednarodnem dnevu žena, ki bo v ponedeljek, 13. marca, ob 20.30 v Štalci v Šempolaju.

SKD SKALA vabi na potopisno predavanje ”Odkrivajmo svet…od Gropade do Indije”, ki bo v sredo, 15. marca, ob 20. uri v dvorani gospodarske zadruge Skala v Gropadi. Marko Milkovič nas bo popeljal v to raznoliko in mamljivo deželo, ki jo moraš okusiti z vsemi čutili.