Baklada 2016

Razno

Skd Vigred ponovno organizira v sodelovanju z združenjem staršev COŠ S. Gruden in otroškega vrtca Šempolaj baklado v dobrodelne namene, v petek, 4. novembra, z zbirališčem ob 18. uri v Trnovci (pred gostilno Suban), sledi sprehod z živobarvanimi lučkami ob spremljavi nabrežinske godbe. Zaključek baklade bo v Šempolaju, v Štalci.

Nastopili bodo mali pevci zborčka Vigred, mladinska glasbena skupina Kraški Fenomeni-Vigred in še nekateri mladi glasbeniki. V  Štalci bo tudi nagrajevanje ex tempore na temo »Luč«. Vabilu so se odzvali in so sodelovali na risarskem natečaju otroci, ki obiskujejo vrtce v :  Šempolaju, Mavhinjah, Nabrežini, Devinu, Gabrovcu in Križu, srednješolci iz Nabrežine in učenci osnovnih šol: S. Gruden (Šempolaj), Šček (Nabrežina), Jurčič (Devin), Sirk (Križ) in 1.maj 1945 (Zgonik).Vse risbe bodo razstavljene, v petek, v spodnji dvorani Škerkove hiše. V Štalci pa bo na ogled razstava vinjet-karikatur Mateja Grudna – Kekota – Čačke. Ob zaključku kulturnega programa in nagrajevanja bo še družabnost ob toplem čaju in kuhanem vinu.

Vsi udeleženci  so vabljeni da prinesejo s seboj katerokoli lučko (lahko je to bakla, lanterna, žepna baterija, ali  ročno izdelan barvan “lampjonček“, itd…), za tiste, ki si ne bodo utegnili priskrbeti bakle bodo na raspolago bakle, ki so jih nabavili organizatorji. Izkupiček dobrodelne pobude bo namenjen združenju »Via di Natale« iz Aviana, ki pomaga bolnikom, ki se zdravijo na onkološkem centru in njihovim svojcem.