Otroški prijATELJE

Gabrje, nogomet: XXX° Torneo di GabriaNajmlajši bodo lahko preživeli zadnje dni pred začetkom šolskega leta na ustvarjalen in sproščen način. Kulturno društvo Skala iz Gabrij v sodelovanju z Zvezo slovenskih kulturnih društev prireja namreč od ponedeljka, 5. septembra, do petka, 9. septembra, delavnice z naslovom »Otroški prijATELJE«.

Delavnice, ki bodo potekale vsak dan v jutranjih urah, od 8. do 13. ure, v prostorih društva Skala so namenjene ustvarjalnosti v povezavi z okoljem, v katerem društvo deluje. V Gabrjah deluje namreč kar nekaj umetnikov, ki jih bodo udeleženci obiskali med delavnicami. Prav tako se bodo podali tudi malo dlje, v Miren, kjer delujeta oblikovalka stekla Eda Miklus in kipar Oskar Kogoj. Dnevi bodo tako potekali med igro in kreativnostjo pod vodstvom mentorjev, ki bodo otroke popeljali na odkrivanje grafične, kiparske in glasbene umetnosti, čas bo celo za kuharsko delavnico.

Cilj delavnic je omogočiti najmlajšim, da doživljajo in izražajo svojo ustvarjalnost na najrazličnejših ravneh: vse pa bo potekalo skozi igro in sproščenost.

Vsako jutro bo poskrbljeno za varstvo mladih udeležence. Delavnice so namenjene otrokom od petega do enajstega leta starosti, se pravi od zadnjega letnika vrtca do zadnjega letnika osnovne šole. Število mest je omejeno, zato naj interesenti pohitijo s prijavami, ki so možne do 20. avgusta. Za prijave in informacije je na voljo telefonska številka 347-8061338.