Godbeniški kamp “Skupaj z’gud’mo”

skupaj zagudmoOd 22. do 26. avgusta se je v Nabrežini odvijal godbeni kamp “Skupaj z’gud’mo”. 35-članska skupina mladih iz celega tržaškega teritorija se je te dni marljivo pripravljala na zaključni koncert, ki se je odvijal na sedežu godbenega društva Nabrežina v petek 26. avgusta.

Mladi godbeniki so pod vodstvom Daniela Grizoniča publiki postregli s številnimi skladbami, ki so jih naštudirali na sekcijskih vajah pod vodstvom strokovnih profesorjev: Sergia Grattona (klarinet, saksofon), Valentine Pieri (nizka trobila – baritoni, basi, pozavne, rog), Irine Perosa (flavta), Petra Pačnika (trobenta) in Marka Mattiettija (tolkala). V svoj repertoar so godbeniki vključili skladbe iz otroških risank in skladbe napisane ali prirejene za mladinski orkester. Za slovesen zaključek koncerta so poskrbeli trije starejši godbeniki, ki so zaigrali na neobičajno glasbilo – steklenico. Godbeniki so med tednom tudi pridno vadili godbeniško korakanje pod vodstvom predvodnika Edija Jurjevčiča. Pridobljeno znanje so prikazali na šovu, ki je otvoril petkov koncert. Izvedli so nekaj elementov korakanja in nekaj obratov.

Dirigent je poudaril, da so se mladi res izkazali in dokazali svojo marljivost in doslednost pri delu. Poleg tega so se zabavali in uživali med delom, ne da bi zapostavljali discipline in koncentracije. Mlade sta tudi pozdravila predsednica ZSKD Živka Persi ter podpredsednik deželnega sveta Igor Gabrovec, ki sta poudarila pomembnost sodelovanja in povezovanja med mladimi ter plemenitenja našega prostora z glasbo.